H ομάδα Add Action για τον «Happy Prince» του Όσκαρ Ουάιλντ

Η ομάδα ADD ACTION, η οποία αποτελείται από ηθοποιούς και καλλιτέχνες της Θεσσαλονίκης, παρουσιάζει την παράσταση HAPPY PRINCE βασισμένη στο παραμύθι του Όσκαρ Ουάιλντ, «Ο Ευτυχισμένος Πρίγκιπας» στο Κινηματοθέατρο Αθήναιον.


Ο συγγραφέας του Dorian Gray και της Μπαλάντας της φυλακής του Ρέντινγκ, ανάμεσα στα πεζά, τα θεατρικά, τα ποιήματα και τα αισθητικά του δοκίμια, άφησε και πέντε παραμύθια, τα οποία εκδόθηκαν το 1888 υπό τον τίτλο “The Happy Prince and Other Tales’, και περιλαμβάνει τις εξής ιστορίες (τίτλοι στα ελληνικά): «Ο Ευτυχισμένος Πρίγκιπας», «Το Αηδόνι και το Ρόδο», «Ο Εγωιστής Γίγαντας» «Ο Αφοσιωμένος Φίλος» και «Το Αξιοσημείωτο Πυροτέχνημα».

Ο Ευτυχισμένος πρίγκιπας του Όσκαρ Ουάιλντ σε σκηνοθεσία της Εύας Στέφα με έναν υπέροχα αφαιρετικό τρόπο μάς διδάσκει την αγάπη, την αποδοχή του διαφορετικού, τη συνεργασία, τον σεβασμό, δίχως υπερβολές και διδακτισμούς. Πρόκειται για μια οικογενειακή παράσταση με φιλοσοφικές προεκτάσεις και κριτική γλώσσα, η οποία μέσα από τεχνικές του παραμυθιού επιδιώκει να διαμορφώσει έναν κόσμο αγάπης και αλήθειας.


Η ιστορία του «Ευτυχισμένου Πρίγκιπα» είναι αρκετά σύντομη και απλή. Ένα χελιδόνι, το οποίο αποδημεί προς την Αίγυπτο για τον χειμώνα, χάνεται σε μία πόλη και βρίσκει καταφύγιο κάτω από το άγαλμα του Ευτυχισμένου Πρίγκιπα, ενός πρίγκιπα, ο οποίος δεν είχε γνωρίσει ποτέ τι σημαίνει θλίψη και κακουχίες. Το άγαλμα του Πρίγκιπα ζωντανεύει και ζητάει από το χελιδόνι να βοηθήσει τους αναξιοπαθούντες με βαρύ όμως τίμημα και για τους δυο. Η παράσταση αναπλαισιώνει την ιστορία με μια φρέσκια ματιά και σύγχρονες προεκτάσεις, με κύριο στόχο να θέσει το ερώτημα για τη θέση της ενσυναίσθησης στη σύγχρονη ζωή και να μας εκπαιδεύσει στην αναζήτηση της ομορφιάς μέσα από τα χρώματα της διαφορετικότητας, όχι μέσα από το πρίσμα της φιλανθρωπίας αλλά της ενεργού πολιτειότητας.


Η Ευανθία Στέφα, ηθοποιός, θεατροπαιδαγωγός και σκηνοθέτρια, ο Γιάννης Ξενιτόπουλος, η Θεοδώρα Μωϋσιάδου και η Δήμητρα Κουλαξίζη καταθέτουν τις σκέψεις τους σχετικά με την ερμηνευτική και φιλοσοφική προσέγγιση των νοημάτων του έργου. Μας εισάγουν στον πυρήνα του Ευτυχισμένου Πρίγκιπα, μας μιλούν για τις θεατρικές τους καταβολές και την αντίληψή τους για τον κόσμο που μας περιβάλλει.

Με τα φτερά ενός χελιδονιού ταξιδεύουμε στις πιο απίστευτες ιστορίες που συμβαίνουν δίπλα μας, αλλά δεν τις έχουμε προσέξει.

Με τα φτερά ενός χελιδονιού πετάμε σε νέα μέρη αφήνοντας πίσω τη συνηθισμένη μας διαδρομή.
Με τα φτερά ενός χελιδονιού φεύγουμε από την “ακινησία” μας για να γνωρίσουμε τον κόσμο.
Με τα φτερά ενός χελιδονιού και την “χρυσή” καρδιά ενός Πρίγκιπα φτιάχνουμε τον κόσμο από την αρχή, μέσα από τα μάτια των άλλων, το μοίρασμα, τη φαντασία, το παιδικό παιχνίδι, την ομορφιά!

Ευχαριστούμε την ομάδα ADD ACTION για την όμορφη και τρυφερή επικοινωνία μας κι ευχόμαστε ο Ευτυχισμένος Πρίγκιπας να ταξιδέψει στα μυαλά και στις καρδιές όλων μας. Ευχαριστούμε θερμά και το Κινηματοθέατρο Αθήναιον για τη φιλοξενία.

Παρακολουθήστε τη συνέντευξή μας:




ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

ΟΜΑΔΑ ADD ACTION
Κείμενο-σκηνοθεσία: Εύα Στέφα
Σκηνικά -Κουστούμια-Αφίσα: Αλέξανδρος Καλαϊτζίδης
Κίνηση: Ιωάννα Μήτσικα
Μουσική: Σωτήρης Νούκας
Μουσική διδασκαλία: Μαρία Πρέκα
Στίχοι τραγουδιών: Γιάννης Ξενιτόπουλος
3d mapping: DeqPhilip
Φωτισμοί: Ζίγκας Γιώργος
Παίζουν: Γιάννης Ξενιτόπουλος, Θεοδώρα Μωυσιάδου, Δήμητρα Κουλαξίζη

Στο Κινηματοθέατρο Αθήναιον (Βασιλίσσης Όλγας 35) από Παρασκευή 29 /03/2024-7/04/2024

Διάρκεια παράστασης: 75’’ (χωρίς διάλλειμα)

Κατάλληλο για ηλικίες: 6-99 ετών

Προπώληση στο www.viva.gr και στα ταμεία του ¨Κινηματοθέατρου Αθήναιον¨


Παρουσίαση: Ζωή Ταυλαρίδου
Βιντεοσκόπηση και μοντάζ: Τάσος Πέππας

Για δελτία τύπου και ραντεβού συνεντεύξεων επικοινωνείτε: zozotav@gmail.com

Αρχική δημοσίευση: ΚΟΥΛΤΟΥΡΟΣΟΥΠΑ

Σχόλια

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ