Η Λίζα Μαμακούκα, η Βάσω Σαπουντζόγλου και η Μαρίνα Πογιατζόγλου βρίσκονται "Μια ζωή στα σύρματα".

«Μια ζωή στα σύρματα», μια διασκευή της Κατερίνας Χατζηκωνσταντίνου από το βιβλίο της Λίζας Μαμακούκα «Τα σύρματα» σε σκηνοθεσία Δημήτρη Κωνσταντινίδη, σας περιμένει στο Θέατρο Sureal.

Πρόκειται για μια τρελή, ξεκαρδιστική κωμωδία με ένα ανατρεπτικό και αναπάντεχο φινάλε. Πώς ενώνονται και μπερδεύονται μια κουτσομπόλα, ένας συνταξιούχος του ΟΤΕ, μια ερωμένη, ένας σύζυγος και μια… παστρικιά; Πώς ανατρέπουν τις ζωές τους ένας μακαρίτης, μια διαθήκη και μια μεγάλη κληρονομιά; Ποιοι και πόσοι από αυτούς θα ξαναβρεθούν και θα ξανασμίξουν;


Τελικά ποια είναι η Ζωζώ;

Μπορεί να βρίσκεται ανάμεσά μας;

Η Λίζα Μαμακούκα έχει γράψει μια “sit down comedy”, μια ημι-νουβέλα για γυναίκες που μετασχηματίζουν τις ζωές τους και αντιμετωπίζουν τα πάθη τους μέσω μιας γραμμής τηλεφώνου. Το τηλέφωνο τις βοηθά να εκφράσουν τα συναισθήματά τους, να εκτονωθούν, να διαχειριστούν τον γάμο τους και τις σχέσεις με τον περίγυρό τους, να βρουν εν τέλει τον εαυτό τους. Περιμένουν με αγωνία αυτό να χτυπήσει, παρακολουθώντας παράλληλα τον κόσμο από το παράθυρο του σπιτιού τους. Μερικά κόλλυβα στο πιάτο, μια φωτογραφία, ένα απεριτίφ και ο καθρέπτης τους συνθέτουν το παζλ ενός γάμου, μιας κολλητής φιλίας κι ενός ερωτικού τριγώνου. Η Ζωζώ με τα κιάλια της αναστατώνει τις ζωές τους, έχοντας υπό μάλης το αινιγματικό και πονηρό περιοδικό της. 

Ας δούμε τι υπάρχει αποτυπωμένο στις σελίδες του.


Για όλες τις γυναίκες που έχουν αφιερώσει τη ζωή τους σε έναν άνδρα και μια οικογένεια πάντα θα υπάρχει η ζωή που δεν έζησαν, ώστε να πλέξουν τη μοίρα τους από την αρχή. Η Βάσω Σαπουντζόγλου και η Μαρίνα Πογιατζόγλου, συνοδοιπόροι της συγγραφέως στο ταξίδι της αυτό, μας μιλούν για τη Ζωζώ τους, το τηλέφωνο, τα δάκρυα και τα γέλια που έριξαν στον βωμό μιας επιδιωκόμενης ευτυχίας, ενός αιώνιου ζητουμένου. Έχοντας υπό μάλης το περιοδικό και το τηλέφωνό τους, μας καταθέτουν τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους για το εν λόγω έργο, συζητούν τις δυσκολίες, τις ανατροπές του, τα μαθήματα που διδάχτηκαν από αυτό, χάρη στην ευρηματικά κωμική σκηνοθεσία του Δημήτρη Κωνσταντινίδη.

Γιατί στην άλλη πλευρά της γραμμής είστε εσείς.


Ευχαριστούμε από καρδιάς τη Λίζα, τη Μαρίνα και τη Βάσω για τη συνομιλία μας. Ευχόμαστε καλό ταξίδι στα κορίτσια με την ιδιαίτερη αυτή κωμωδία. Ευχαριστούμε επίσης το Θέατρο Sureal για τη φιλοξενία του.

Ταυτότητα της παράστασης:

Κείμενο: Λίζα Μαμακούκα 
Διασκευή: Κατερίνα Χατζηκωνσταντίνου
Σκηνοθεσία: Δημήτρης Κωνσταντινίδης.
Ερμηνεύουν: Λίζα Μαμακούκα, Μαρίνα Πογιατζόγλου, Βάσω Σαπουντζόγλου.

Κάθε Κυριακή στις 19.00. και για λίγες Κυριακές
Τιμή εισιτηρίου:10 ευρώ Προπώληση και κρατήσεις στο 6973560432. Απαραίτητη κράτηση
Θέατρο Sureal: Χριστοπούλου 12 ( κάθετος στην Ιασωνίδου, ανάμεσα Ολύμπου και Φιλίππου)

Παρακολουθήστε τη συνέντευξη:



Βιντεοσκόπηση και μοντάζ: Τάσος Πέππας

Για δελτία τύπου και ραντεβού συνεντεύξεων επικοινωνείτε: zozotav@gmail.com

Αρχική δημοσίευση: ΚΟΥΛΤΟΥΡΟΣΟΥΠΑ

Σχόλια

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ