Το CASA DEL TEATRO σε Ταξίδι στη μαγική Χώρα του Οζ

Ένα μαγικό ταξίδι για μικρούς και μεγάλους ξεκινάει στη μεγάλη σκηνή του Κινηματοθεάτρου Αθήναιον. Μια ιστορία βασισμένη στο διαχρονικό βιβλίο «Ο μάγος του Οζ» του Lyman Frank Baum, γεμάτη νοήματα, αξίες και συμβολισμούς.


Ένας ανεμοστρόβιλος μεταφέρει την Ντόροθι σε μια χώρα μαγική, μακριά από το σπίτι της. Σε έναν κόσμο διαφορετικό γεμάτο περίεργα πλάσματα και παράξενους κατοίκους. Τους Λιχουδένιους, μια κούκλα από πορσελάνη, έναν γυάλινο Γελωτοποιό, την καλή Μάγισσα του Βορρά, αλλά και τις σκανταλιάρες μάγισσες της Δύσης. Εκεί, θα γνωρίσει τους καινούργιους της φίλους, τον Αχυρένιο, τον Τενεκεδένιο Ξυλοκόπο και το Φοβητσιάρικο Λιοντάρι. 

Ο καθένας τους έχει μια επιθυμία, έναν διακαή πόθο, που μόνο ο περίφημος «Μάγος» του Οζ μπορεί να πραγματοποιήσει. Ή, τουλάχιστον, έτσι πιστεύουν…


Τελικά, αποδεικνύεται ότι η φιλία, η αποδοχή, ο σεβασμός, η ομαδική προσπάθεια και η δύναμη που κρύβουμε μέσα μας είναι τα καλύτερα συστατικά για το «μαγικό φίλτρο» της πραγματοποίησης των στόχων μας.

Η Ελένη Κοκόζογλου, σκηνοθέτις και δασκάλα θεάτρου, και η ομάδα του Casa Del Teatro μιλούν για τη μαγεία στη ζωή μας. Η μαγεία και η ομορφιά πηγάζουν από τη δύναμη της ενσυναίσθησης, της ομαδικότητας, της συνεργασίας και της εμπιστοσύνης. Η παράσταση αυτή διδάσκει σε όλη την οικογένεια πως ο κάθε άνθρωπος αντλεί δύναμη από τον εαυτό του, αξιοποιώντας τη φιλία και τη συνεργασία με τους άλλους, προκειμένου να εκπληρώσει τα όνειρά του. Δεν είμαστε άγρια θηρία. Έχουμε την ανάγκη της συντροφικότητας και του μοιράσματος, για να υπάρξουμε. Δε χρειαζόμαστε μάγους στο ταξίδι μας αυτό. Έχουμε την ευθύνη να ανακαλύψουμε την εσώτερή μας δυναμική, η οποία συγχρόνως έχει ανάγκη και τους άλλους, για να εκλυθεί και να ολοκληρώσει τον κύκλο της στον χρόνο.


Το φιλοσοφικό και διδακτικό αυτό μουσικοχορευτικό παραμύθι μάς ταξιδεύει σε παραμυθένιους κόσμους, καθώς αξιοποιεί αριστοτεχνικά τον ανακλαστικό προβολέα στο φόντο της σκηνής, για να μας παρουσιάσει μια ευφάνταστη εξωσκηνική πραγματικότητα (δια χειρός Ευάγγελου Ματίκα) σε απόλυτο συγχρονισμό με την ερμηνευτική δυναμική του σκηνικού χώρου. Κι αυτό είναι κάτι που το απολαμβάνουμε πρώτη φορά, τουλάχιστον σε παιδικό/εφηβικό έργο.


Και μας συναρπάζει.

Ευχόμαστε από καρδιάς καλό ταξίδι στον Μάγο του Οζ και ιδιαίτερα στη γλυκιά Ντόροθι. Ευχαριστούμε θερμά την Ελένη Κοκόζογλου και την όμορφη ομάδα του Casa Del Teatro για τη συνομιλία μας και βεβαίως το Θέατρο Αθήναιον για τη φιλοξενία του.

Παρακολουθήστε τη συνέντευξη:



Βιντεοσκόπηση και μοντάζ: Τάσος Πέππας

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ: 
Συγγραφέας: L. Frank Baum 
Διασκευή – Επιμέλεια – Σκηνοθεσία: Ελένη Κοκόζογλου

Πρωταγωνιστούν (με αλφαβητική σειρά): Μαρία Αλεξανδροπούλου, Ρούλα Καλαθά, Μαριαλένα Μεκερίδου, Πολυτίμη Παγκράτη, Χρήστος Σπανόπουλος, Κατερίνα Τσιολάκη, Κυριάκος Χριστοδουλόπουλος

Μουσική Επιμέλεια: Ελένη Κοκόζογλου – Βαγγέλης Ματίκας. 
Σκηνικά: Στέλιος Λαγογιάννης – Orange Group – Κατερίνα Μάτσα – Casa Del Teatro 
Κοστούμια: Κατερίνα Τσιολάκη – Κ.Σ. Δέντρο Ζωής – Casa Del Teatro Σχεδιασμός Φωτισμού: Γιώργος Ζίγκας – Βαγγέλης Ματίκας 
Γραφιστικά – Βίντεο: Βαγγέλης Ματίκας 
Φώτα – ήχος – Βιντεοπροβολέας: Βαγγέλης Ματίκας 
Φωτογραφίες – Βίντεο: Νίκος Αϊδονόπουλος 
Επικοινωνία: Αθήναιον – Casa Del Teatro – Έρη Χριστοφορίδου 
Παραγωγή: Αθήναιον – Casa Del Teatro

Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Σάββατο 30/3 στις 12.00 Κυριακή 31/3 στις 13.30 Σάββατο 6/4 στις 12.00 Κυριακή 7/4 στις 13.30 Σάββατο 13/4 στις 12.00 Κυριακή 14/4 στις 13.30, επάνω αίθουσα : Σάββατο 13/4 στις 17.30 και Κυριακή 14/4 στις 17.30


Για δελτία τύπου και ραντεβού συνεντεύξεων επικοινωνείτε: zozotav@gmail.com

Αρχική δημοσίευση: ΚΟΥΛΤΟΥΡΟΣΟΥΠΑ

Σχόλια

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ