O Αλέξανδρος Τσαμουρλίδης, η Ελένη Τατάκη, η Μαριάννα Πασχάλη και η Ηλιάνα Τσίλη μάς φέρνουν ΣΤΑ ΑΚΡΑ.

ΣΤΑ ΑΚΡΑ. Μια παράσταση εμπνευσμένη από το πολυβραβευμένο έργο του Γουίλιαμ Μαστροσιμόνε “Ακρότητες” σε διασκευή του Αλέξανδρου Τσαμουρλίδη.

Μια μοιραία γνωριμία θα ταράξει τη ζωή μιας νεαρής κοπέλας, βάζοντάς την να κάνει μια επιλογή που θα αλλάξει τη ζωή της για πάντα. Μία σκοτεινή μέρα θα βάλει τρεις γυναίκες, φίλες που συγκατοικούν στο ίδιο σπίτι, στο χείλος του γκρεμού χωρίς ελπίδα γυρισμού.

Το έργο καθρεπτίζει την ανθρώπινη ψυχή, φέρνοντας στην επιφάνεια τους μεγαλύτερους φόβους και τις προκαταλήψεις μας, καθώς μας αναγκάζει να αναλογιστούμε πώς θα αντιδρούσαμε εμείς στη θέση των χαρακτήρων…


Όταν η απόγνωση μπορεί να μας οδηγήσει σε ακραίες συμπεριφορές που ξεπερνούν το αποδεκτό όριο.

Όταν η οργή μάς αναγκάζει να έρθουμε πρόσωπο με πρόσωπο με την πατριαρχική βία.

Όταν η κοινωνία μπορεί να ενοχοποιήσει με ευκολία το θύμα και να αθωώσει τον θύτη.

Σας θυμίζει κάτι;


Το ψυχολογικό αυτό δράμα θέτει έναν δυστυχώς τρομερά επίκαιρο προβληματισμό. Το έργο ο συγγραφέας το εμπνεύστηκε έπειτα από πραγματική μαρτυρία. Υπήρξε για την εποχή του κείμενο – σκάνδαλο και παραμένει ως τις μέρες μας προκλητικό.

O Αλέξανδρος Τσαμουρλίδης, η Ελένη Τατάκη, η Ηλιάνα Τσίλη και η Μαριάννα Πασχάλη μάς ανοίγουν τις πύλες μιας πολύ δυνατής παράστασης, η οποία διαπραγματεύεται τη βία και την κακοποίηση, όπως τον τελευταίο καιρό έχουμε συνηθίσει να παρακολουθούμε από τον καναπέ του σπιτιού μας και να εκφράζουμε τον αποτροπιασμό μας μέσω μιας οθόνης.


Ο Αλέξανδρος, η Ελένη και η Μαριάννα (στο βίντεο) καταθέτουν τη δική τους οπτική στην κοινωνικοπολιτική κατάσταση που έχει δυστυχώς παγιωθεί, μοιράζονται τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους για όλο αυτόν τον ορυμαγδό βίας και ασυδοσίας των ημερών μας, και μας προ(σ)καλούν να ανοίξουμε επιτέλους τα μάτια και τα αυτιά μας, να παρακολουθήσουμε μια παράσταση, που ίσως μας κάνει να «κλειδώνουμε διπλά την πόρτα ασφαλείας του σπιτιού μας»

Τέλος, ίσως και να αναλάβουμε την ευθύνη που μας αναλογεί.

Ευχαριστούμε από καρδιάς τον Αλέξανδρο, την Ελένη και τη Μαριάννα για τη συνομιλία μας κι ευχόμαστε τα Άκρα τους να ταξιδέψουν όμορφα στον χώρο και τον χρόνο.

Παρακολουθήστε τη συνέντευξη:



Βιντεοσκόπηση και μοντάζ: Τάσος Πέππας

Για δελτία τύπου και ραντεβού συνεντεύξεων επικοινωνείτε: zozotav@gmail.com

Συντελεστές
Σκηνοθεσία-Διασκευή: Αλέξανδρος Τσαμουρλίδης
Παίζουν: Ηλιάνα Τσίλη, Ελένη Τατάκη, Μαριάννα Πασχάλη, Αλέξανδρος Τσαμουρλίδης
Παραγωγή : Εταιρεία Θεάτρου και πολιτισμού “ΤΣΙΛΗ ”

Παραστάσεις: 23 -24 και 30-31 Μαρτίου στις 21:00

Τιμές εισιτηρίων: 13 Ευρώ Γενική Είσοδος & 10 Ευρώ Μειωμένο (Ανέργων – Φοιτητών – Αμέα)

Αρχική δημοσίευση: ΚΟΥΛΤΟΥΡΟΣΟΥΠΑ

Σχόλια

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ