Ο Πάνος Μέγγουλης & η Όλγα Κουτσώνου στο «Δεν πληρώνω, Δεν πληρώνω» του Ντάριο Φο

"ΔΕΝ πληρώνω, ΔΕΝ πληρώνω". Η πασίγνωστη κωμωδία του Ντάριο Φο, μια πολιτική φάρσα που δεσπόζει εδώ και δεκαετίες στο θεατρικό στερέωμα, θα παρουσιαστεί για 6 παραστάσεις στο Θέατρο Αθήναιον υπό τη σκηνοθετική οδηγία του Βασίλη Τσικάρα.


Ο Πάνος Μέγγουλης και η Όλγα Κουτσώνου πήραν την απόφαση να εργαστούν επάνω σε μια ιδιαίτερα καυστική και απολαυστική κλασική κωμωδία του Ντάριο Φο, ο οποίος καταφέρεται δριμέως εναντίον του κοινωνικοπολιτικού κατεστημένου, με απόλυτα σκωπτική και κριτική διάθεση. Το γεγονός αυτό καθιστά το έργο του διαχρονικό και επίκαιρο ακόμη και στις ημέρες μας, καθώς τα κοινωνικά παντοπωλεία ανά την ελληνική επικράτεια είναι γεμάτα από οικογένειες που δε διαθέτουν τα αναγκαία για να ζήσουν με αξιοπρέπεια, και μέχρι πρότινος όλοι ως γνωστόν περιμέναμε τα «εκ των άνω διαβατήρια» (εκπτωτικά κουπόνια και προσφορές του κράτους) για μια καλύτερη ζωή.

Και ανέθεσαν στον Βασίλη Τσικάρα, μετρ του κοινωνικοπολιτικού λαϊκού θεάτρου της πόλης μας και γνώστη της θεατρικής γλώσσας του Ντάριο Φο και της ιταλικής κωμωδίας εν γένει -και όχι μόνο, να σκηνοθετήσει μια αμιγώς κωμική και με πολιτικά μηνύματα παράσταση.

 
Ο Πάνος Μέγγουλης και η Όλγα Κουτσώνου σκιαγραφούν με γλαφυρό τρόπο τους ήρωες του έργου, καταθέτουν σκέψεις και συναισθήματα για την κοινωνικοπολιτική κατάσταση της χώρας μας, αμφισβητούν, διερωτώνται, ονειρεύονται ένα καλύτερο παρόν και μέλλον, και στέκονται κριτικά στις καταστάσεις που έχουν εδώ και χρόνια διαμορφωθεί ή καλύτερα… παγιωθεί. Μας μιλούν για τα θεατρικά τους βήματα, την επαγγελματική τους ιδιότητα κι εξέλιξη, πώς ξεκίνησαν, πώς προχωρούν και πού επιθυμούν να φθάσουν.

Όλοι οι ήρωες του έργου κάνουν τη δική τους επανάσταση και κυνηγούν τα όνειρά τους. Μαζί κι εμείς.

Μαζί κι εσείς.


Ευχαριστούμε θερμά τον Πάνο και την Όλγα για τη συνομιλία μας και την εμπιστοσύνη τους. Ευχόμαστε το «ΔΕΝ πληρώνω, ΔΕΝ πληρώνω» του Ντάριο Φο, υπό τη σκηνοθετική σκέπη του Βασίλη Τσικάρα, να ταξιδέψει δυναμικά στις συνειδήσεις του θεατρικού κοινού. Συγχαίρουμε με πολλή υπερηφάνεια τον Βασίλη για τη μεγάλη διάκριση της νέας του ταινίας Operation Star στο Φεστιβάλ των Καννών, ελπίζοντας πως θα βρει τρόπο επιτέλους να υπερβεί τα κατεστημένα μορφώματα των εγχώριων φεστιβάλ made in Greece, που αγνοούν επιδεικτικά παραγωγές απλών και ταπεινών καλλιτεχνών, ιδιαίτερα στη φτωχομάνα Θεσσαλονίκη μας.

Και βεβαίως ευχαριστούμε το Κινηματοθέατρο Αθήναιον για τη φιλοξενία του.

Παρακολουθήστε τη συνέντευξη:


Βιντεοσκόπηση και μοντάζ: Τάσος Πέππας

Για δελτία τύπου και ραντεβού συνεντεύξεων επικοινωνείτε: zozotav@gmail.com

ΑΘΗΝΑΙΟΝ

«Δεν πληρώνω, δεν πληρώνω» του Ντάριο Φο.

Πρεμιέρα: Παρασκευή, 29 Μαρτίου στις 21.00.


Σε μια γειτονιά του Μιλάνου, η Αντωνία επιστρέφει στο σπίτι από το σούπερ – μάρκετ, κουβαλώντας πολλές σακούλες με τρόφιμα! Παράλληλα διηγείται στην φίλη της Μαργαρίτα, πως οι πελάτες του σούπερ – μάρκετ επαναστάτησαν, άδειασαν όλα τα ράφια και πλήρωσαν όσα ήθελε ο καθένας, φωνάζοντας το σύνθημα «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ, ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ».

Σκηνοθεσία: Βασίλης Τσικάρας. Ερμηνεύουν: Όλγα Κουτσώνου, Πάνος Μέγγουλης, Σταύρος Βαφειάδης, Μαρία Κατέχη, Σταύρος Δουκουζγιάννης, Βασίλης Τσικάρας..

Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στις 21.15 (έως 07/04)

Αρχική δημοσίευση: ΚΟΥΛΤΟΥΡΟΣΟΥΠΑ

Σχόλια

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ